h1

Hugo Chavez Superstar

Setembre 8, 2009

Hugo Chavez Superstar

Hugo Chavez és un home del Renaixement: no només ha impulsat la principal Renaixença política, econòmica i social sud-americana des de que els colonitzadors europeus hi varen posar els peus, sinó que, a més, canta, té un programa de televisió i, finalment, Oliver Stone l’ha convertit en una superstar del cinema, presentant en persona al Festival de Venècia un film sobre la Revolució Bolivariana, que ell protagonitza i que du per títol “South of the Border”.

El passat cap de setmana ja varem poder contemplar com les hordes dels llefiscosos deixebles del neoliberalisme es manifestaven arreu del planeta en contra de la Revolució Socialista a Venezuela que lluita cada dia contra la pobresa, la explotació dels recursos naturals per part de multinacionals, les desigualtats, la carencia de serveis bàsics o el latifundisme. Els manifestatnts estaven liderats, com no!, pel President golpista d’Hondures Micheletti.

Segurament enyoren els temps en que llatinoamèrica era el pati del darrere dels Estats Units, on el Banc Mundial i el Fons Monetari Internacional escanyaven els economies públiques amb el deute extern, les multinacionals xuclaven els recursos naturals d’aquests països sense pagar un cèntim a canvi, la misèria s’estenia com una marea en incontrolats camps de faveles i Henry Kissinguer posava a Pinochet al Palau de la Moneda.

Doncs no! Aquests foscos temps son part del passat i avui, els poble ha entès que les marees d’indígenes i antics esclaus, oblidats des de feia segles, son el motor de la història i no estan disposats a que ningú agafi el timó per ells. Si a finals dels 90’s Cuba es veia aïllada en un mar de capitalisme, és ara Colòmbia la que es veu tan acorralada per el nou despertar de l’esquerra marxista que ha demanat a la mama Hilary que els hi posi, ni més ni menys, que set bases militars, no fos cas que Uribe es llevi un bon matí amb un martell i una falç travessant-li el crani.

I tot això gràcies a Chavez, aquest geni invencible de la democràcia popular que ha superat un cop d’estat de la patronal petrolera, ha guanyat totes les eleccions per golejada (i amb observadors internacionals que en garanteixen la seva transparència) i ha fet front a la campanya manipuladora més bèstia que es recorda per part la premsa internacional, que veu impotent com els seves inversions capitalistes en aquest continent trontollen.

Si borden tan fort, no en tingueu cap dubte, es que Hugo ha donat al clau, ell es la darrera esperança mundial de que encara hi ha alternatives a aquest capitalisme! I per saber que passa realment a Veneçuela, millor anar a veure el film de Stone!

UH AH! CHAVEZ NO SE VA!

24 comentaris

 1. Hi estic en la seva major part d’acord. Només discrepo que en Chávez sigui un geni i que s’usi el terme “marxista” per definir-los (ell és socialista, però no segueix pas les pautes de 1848!).


 2. La història el jutjarà! En quant a la definició teòrica: el marxisme és una forma sinònima de qualificar el socialisme científic, una brànca ideològica que engloba des de la socialdemocràcia keynesiana d’Obama al troskisme més passat de voltes i que, obviament ha evolucionat moltissim des de 1848, ja que els seus preceptes dialèctics fan que, com la ciencia, estableixi una relació teoria-praxi provocant una evolució constant, adaptant-se pragmàticament a les necessitats de cada lloc i moment!


 3. No hi estic en absolut d’acord. Primer que parlar de socialdemocràcia keynesiana és un concepte nou que en barreja dos, un de polític i un d’econòmic, i situar-los dins del marxisme és més aviat equivocat (que no vol dir que no els influenciés, ull!).

  El marxisme era fonamentalment una explicació científica (pròpia del s. XIX) sobre com s’havia arribat a l’era industrial i que feia una vague predicció de com acabaria (que no es va produir). Chávez és i s’autodenomina socialista, i és la manera d’assolir aquest socialisme (i fins i tot d’entendre’l) el que canvia a cada espai i temps.

  Socialisme és un objectiu ideal, abstracte, molt teoritzat, i valgui dir que poc assolit, i hi ha diverses ideologies que preconitzen els camins concrets per assolir-lo (fins i tot des del cristianisme).


 4. Wops! Per cert, acabo de superar les 90.000 visites!!
  A aquest ritme arribo a les 100.000 abants de final d’any!


 5. Volem un musica de Hugo Chavez!!!.

  Ara em poso serio, les bases dels EEUU dubto molt que siguin “defensives”, jo si fos en Chavez no dormiria tranquil. Tenir en contra les màfies de les multinacionals, els EEUU i els neocons fa molta por, aquesta colla no te miraments.


 6. I és clar, per implantar el socialisme cal controlar o directament ordenar tancar els mitjans que no són de la teva corda. Saps qui són els nous rics, hiperrics, del país? militars i polítics, passeja’t pels restaurants de luxe de Miami i ho veuràs. Amb tot el meu respecte per la professió, però creus que un conductor d’autobús és la persona més indicada per ser ministre d’exteriors? La potència regional de la zona és Brasil, i pregunta-li a Lula què en pensa de Chaves, però és clar, Lula deu ser un neoliberal, o parla amb Bachelet i els socialistes xilens a veure que en pensen de tot plegat, només per anomenar-te dos països estables (pels estàndars de la regió). De veritat creus que la millor forma d’estimular el creixement és amenaçar o nacionalitzar empreses? Això és pa per avui i fam per demà. No et dic que les empreses hagin de fer el que els doni la gana i explotar el país, et dic que un país per créixer necessita seguretat i estabilitat. Saps que Venezuela és un dels països més violents del món?

  Per conèixer Venezuela no s’ha d’anar al cine, s’ha d’anar a Venezuela.


 7. Que a Chavez se li trobi la gràcia de posar en tela de judici tot allò que se suposa que hem de donar per vàlid, perquè ve de l'”organitzat” i “evolucionat” món capitalista, ho entenc i, fins i tot, en (gran?) part ho comparteixo. Que es converteixi Chavez en impulsor d’un “nou ordre”, un nou món on la justícia social imperarà per damunt dels interessos dels poderosos (i dels propis), ho trobo completament fora de la realitat. De fet, encara dubto de si el tò apassionat del teu escrit et surt del cor, o pel contrari la cosa va de ser provocatiu.

  Tinc un parell de bons contactes veneçolans, capacitats per explicar la realitat del seu país amb encomiable imparcialitat; Chavez és lluny de ser el “mesias” que gairebé es desprèn del teu escrit.


 8. Per cert Roger, respecte a la conversa que teniem al meu bloc, mira qui vídeo he trobat de la sèria “Sí, primer ministre” : 🙂


 9. sèrie amb e, clar 😛


 10. Goitaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! XDXD

  Com han passat els anys, aquí tot just començava la lluita contra el tabac! Qui ho diria que arribaríem tant lluny.

  És boníssim veure els debats argumentals i els canvis de posició que es fan.

  Recordo el capítol: el primer ministre el que realment volia era que Hisenda li permetés fer una baixada d’impostos, i els amenaçava en atacar el tabac que els proporcionaven 4.ooo milions de lliures si no li deixaven fer la rebaixa d’1.ooo. En aquest capítol en Hacker se’n surt.


 11. I com se n’ha d’anar??? És un pocavergonya! El més trist és que com ell n’hi ha molts al món. Per cert, molt bo el títol del post. Irònic. M’agrada 🙂


 12. Ironia? No Caterina, ADORO HUGO CHAVEZ, crec que sí, que és l’artifex d’un nou ordre mundial i trobo que encara tanca pocs mitjans de manipulació, si aquests atempten contra la Revolució Socialista fomentant cops d’Estat, com va succeïr a Globomedia el 2003.


 13. No sabia que t’agradara aquest element que de socialista té bé poc.

  He tingut ocasió de conèixer a uns quants veneçolans, tinc bona amistat amb un que és socialista, milita en el PSOE, a un altre que forma part de la meua família. A més d’ells, altres amb els quals he tractat, cap és partidari d’Hugo i tots tiren pestes d’ell.

  Però sí, les eleccions les gana de forma democràtica menge Berlusconi i ja hauràs vist que col·lectiu afin a tu ha sol·licitat asil en bloc a Espanya.

  Encara que no et visite tan sovint com m’agradaria vull que sàpies, ho has de saber, que et tinc en gran estima. No t’estranye que et premie.

  Salutacions.


 14. “el marxisme és una forma sinònima de qualificar el socialisme científic, una brànca ideològica que engloba des de la socialdemocràcia keynesiana d’Obama al troskisme més passat de voltes i que, obviament ha evolucionat moltissim des de 1848, ja que els seus preceptes dialèctics fan que, com la ciencia, estableixi una relació teoria-praxi provocant una evolució constant, adaptant-se pragmàticament a les necessitats de cada lloc i moment!”
  Uf, necessitaria vàries hores per poder entendre un 10% del


 15. …continua
  que es diu en aquest paràgraf. Jo conec diversos venezolanos que han hagut d’exiliar-se del país. Classe mitjana, titolats universitaris. La vida per ells era dura allà. No cal que digui que al Chavez ni en pintura el volen veure.
  Crec en la societat igualitària però penso que hi ha maneres de fer que s’acosten al totalitarisme. Això de l’Hugo és un egotrip com una casa d epagès d eles grans. I reconec que el paio té tres parells de collons.


 16. Como me expreso mejor en castellano que en catalán, al menos escribiendo que hablando es otra cosa, te lo diré de forma más sencilla.
  Hugo Chavez es un militar golpista, de cuando Iberoamérica estaba llena de repúblicas bananeras.
  Un militar que se sublevó contra el gobierno legítimo, que fracasó y fue encarcelado. Ni hablar de la gente que murió por su culpa. Fue amnistiado y liberado.
  Entonces cambió de estrategia y quiso aprovecharse de la democracia para obtener el poder y lo consiguió. Ganó de forma democrática y ahora, con el cuento de la revolución bolivariana ( ese no sabe quien fue ni que representó Bolívar) está expropiando y cerrando todo aquello que esté en su contra al más puro estilo stalinista o fascista.

  Los venezolanos que he citado son trabajadores, gente humilde toda ella.

  Todo lo que he dicho está al alcance de quien quiera verlo en internet.Lo de las clases sociales de mis amigos no figura en internet.
  Saludos.


 17. Por cierto te has una cosa contra la lucha chavez y es contra LOS DERECHOS HUMANOS….

  Es llamativo que en cuanto humand rights denuncio violacion de derechos humanos por parte del estado lo primero que hiciera chavez fue expulsar a gente de esa honorable ong..

  Pero sigamos defidiendo la violencia de derechos humanos verdad…
  como buenos hijos de putas.. que somos que mas nos..

  Seguro que lso derechos humanos son una manuscrito fascista…y que si un tio es elegido democraticamente puede hacer lo que quiera como cerrar 36 radios…


 18. Ja em perdonaràs però no em puc fiar d’un militar que va intentar arribar al poder mitjançant un cop d’estat, clarament feixista, encara que després es presenti com a demòcrata i socialista i guanyi les eleccions (Recordem l’amic Adolf, curiosa coincidència històrica)

  Pel que fa al seu “socialisme” tinc els meus dubtes, de fet hi veig més de ultra nacionalisme que no pas de socialisme amb l’afegit del placet silenciós de l’església més reaccionaria.

  No sóc endevi però si al 2011 encara hi és al poder els homosexuals seran perseguits a Veneçuela.


 19. Tengo la impresión que la historia no lo absolverá… tiempo al tiempo


 20. Per molt que insistiu no esborrareu moments tan memorabels com el famós “Aquí huele a azufreeeeeeeeee”
  pronunciat a la ONU després del discurs de Bush!
  Impagable! Es una superstar!


 21. Traducciendo… como es enemigo de bush.. el SI PUEDE SALTARSE LOS DERECHOS HUMANOS VERdad…

  Aqui la gente defiendo a hijos de puta como chavez denunciado por human rights…solo porque es estar en contra de bush.. repugnante…


 22. Ahora va a resultar que poner 10.000 médicos en las favelas, triplicar los colegios, nacionalizar los recursos petroleros o limitar el precio de la comida es saltarse los derechos humanos, no??
  Claro, claro!


 23. Ahora esta claro que human rights tiene menos idea de derecho humanos que tu verdad…y tu has estado en venezula comprando que lo dicen los human rights es mentira.. pues vaya…
  Pues si tanto defiende los derechos humanos… porque hecha a las ong que critican la falta de derechos humanos..

  Por cierto… no siempre es bueno tragarse la publicidad insticional…;)
  Osea que segun tu razonamiento .. ¿tengo que creerme que esperanza aguirre a mejorado la sanidad madrileña?


 24. Me parece de mal gusto ensalzar un movimiento de izquierdas que veta y encarcela a su oposición, motivo por el cual gana todas las elecciones, a alguien que sube mediante un golpe de estado puramente fascista, alguien que crítica el capitalismo y es un claro consumidor de productos norteamericanos, que posiblemente haya creado más reparto social, pero a cambio de crear fuertes desigualdades sociales y elevar las cifras del crimen.

  Preocupa que haya movimientos que hacen suyo el lema “el fin justifica los medios” para actuar en nombre del pueblo.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: