h1

VISCA EL GOVERN DE CATALUNYA!

Juliol 13, 2009

jcastells1307090

De la mateixa forma que aquest blog, quan ha catgut, ha criticat contundentment a tota la classe política avui no se’m cauran els anells per aplaudir amb la mateixa fermesa al nostre flamant Govern d’Esquerres que ha aconseguit acabar amb quasi 300 anys de mala relació econòmica entre Espanya i Catalunya.

Amb aquest nou finançament pactat, a més, no es perjudiquen a els comunitats pobres, sinó que s’estableix uns mecanismes objectius i quantificables per repartir els diners a les Comunitats Autònomes, de forma que els beneficiaris siguin els ciutadans rebent uns serveis socials adequats a els necessitats de cada territori.

Ha valgut la pena tant temps de negociacions liderades pel nostre flamant Conseller d’Economia, Antoni Castells, mereixedor d ela Creu de Sant Jordi o quan menys, un Premi Nobel, així com Puigcercós que ha sabut fer callar als ayatolàs radicals del seu propi partit i sortir a la foto finish com la cirereta del pastís, aconseguint en una sola tarda de negociacions més que Jordi Pujol en 23 anys.

Òbviament la dreta està que trina: la espanyola ja ha posat en marxa tota la maquinària cavernícola anti-catalana… llàstima que Jimenez Losantos i Cesar Vidal ja estiguin missing!

Per altre banda qui treu foc pels queixals és la dreta catalana: CIU i Reagrupament Caciquil no es poden creure que un xarnego de Córdova que no té la raça ni la sang pura catalana hagi pactat un sistema tributari 14 vegades millor que el Pacte del Majèstic CIU-PP que va entronar Aznar a la Moncloa. Pobre Artur Mas, se li ha quedat la cara del típic nen pijo consentit quan s’assabenta que els seus amiguets no l’han convidat a la festa.

Així doncs tan sols em queda afegir…

LLARGA VIDA AL TRIPARTIT!!

33 comentaris

 1. Bé, d’acord, això ho han fet bé. Però encara queda que ens cedeixin la gestió de les infraestructures aeroportuàries i treguin Aena del país.


 2. IMAGINATE LO BIEN QUE LO HAN HECHO QUE NI TU NI YO VAMOS A VER NI UN DURO DE ESAS FINANCIACION, MAS DINERO MAS CORRUPCION ES UNA REGLA DE TRES…BUENO IGUAL TU SI LO VES PQ IGUAL TE SPONSORIZAN EL POST COMO LO LEAN………QUEDARIA MONO…


 3. Ara falta veure com gestionen els diners i en què els gasten… perquè com tinguin la mateixa política de despesa inútil de l’ajuntament de BCN…


 4. Enhorabona als catalans per esta fita! Però d’altra banda, estic amb Rafel, espere que els diners siguen ben utilitzats…

  Salutacions!


 5. Parlant seriosament (ho dic per mi, que darrerament no et faig cap comentari seriós) i prenent una mica de distància, penso que haurem d’esperar a veure com funciona realment, si de debò serà un bon acord o si n’hi haurà cartró.

  Tot i així cal aplaudir al Conseller Castells per que feia molt de temps que no veia el govern central tan contrariat, potser el senyor Mas hauria de prendre nota i recordar que gràcies a ell ZP ens la va ficar doblada.


 6. Te recuerdo Niño del Exorcista que trabajas para una empresa del Gobierno, financiada con ese dinero que tanto desprecias.

  Yo prefiero que el dinero esté en manos del estado que del mercado, a eso se le llama socialismo y a lo contrario,lo que tu propugnas, neoliberalismo.

  Els diners seran emprats en la seva totalitat a serveis socials. EL govern no pot triar la seva finalitat, ja ve marcada per pressupost!

  Comentaris via Facebú a aquest post

  MIQUEL – … és Govern d’Entesa, i si fos d’esquerres seria anticapitalista. Dit això, i sense ànim de debatre, dir que la mala relació econòmica entre uns i altres acabarà el dia en què el Poble, els Pobles Ibèrics, tinguin el dret d’autodeterminar també els seus pressupostos… mentre el pressupost l’administrin obscurs pesoeros o convergents de merda, amb la legitimitat de la pseudodemocràcia franquista, només hi haurà injustícia. Només hi podrà haver injustícia.


 7. flamant no vol dir nou?


 8. Ui, doncs si PAu, tens raò… però realment aquest govern s’em fa tan extrany veure’l fer coses bé que sembla nou!


 9. però… algú sap quants diners gestionarà la generalitat? així podré comparar…


 10. QUE PESAITO ERES….Yo trabajo pa vivir y toda la vida he trabajado sin estar asalariado por convicciones politicas pero te hartan a impuestos y por reveses de la vida he tenido que coger lo que habia sin poder elegir demasiado o nada,el sistema no da muchas opciones y cada dia menos….pero me cago en esa puta empresa que ahora que es S.A.con capital 100 por 100 del estado y una bonita junta de accionistas va a empezar a saltarse todos los derechos del trabajador a piñon,PUNTO 1 YA SE LO QUE ES EL NEOLIBERALISMO y antes que tu y se lo que es izquierda y lo que no lo es,eso tb lo se…la chene y el achunta hace siglo que estan en quiebra entre corrupcion y mala gestion,y tu te preguntaras con que dinero montan olimpiadas del 92 que segun calculos no se acabarian de pagar hasta el 2025 y de pronto por arte de magia el Forum,estan todos hipotecados al mercado hasta las cejas y viven de devolver favores,el estado y el mercado de hecho hace mucho tiempo que son lo mismo hace mucho tiempo por si no te has enterado.!!!!!!!a ver si despertamos…….y no me hagas enfadar a estas horas….que te muerdo un ojo….


 11. posdata:tu amigo Sauron jefe de los orcos mossos muy mono con esos morritos en la foto….


 12. Sigo sin ver ninguna diferencia entre tu propuesta económica y la de Georges Bush o Jimenez Losantos: ellos querian que todo el mundo fuera autónomo y los servicios sociales del estado desaparecieran por que los políticos eran unos corruptos.
  Lo qual demuestra una vez más que el anarquismo es una rama del neoliberalismo llevado a un extremo.

  El socialismo ès la defensa de la administracion pública (colectiva) sobre la privada. Acusar a todos los políticos de nefastos por igual es el primer paso a la privatización.


 13. Quin meravellós finançament!!, tots hi guanyen, ningú hi perd i jo que m’ho crec.
  Felicitats, cohets i cava per a tothom ja he fet números el 2011 tocarem a 550€ per barba, Yupi!!!.

  P.D.: SAURON podrà comprar moltes boles pels anti-disturbis.


 14. Insisteixo: ELS DINERS ES DESTINARAN INTEGRAMENT A SERVEIS SOCIALS!!! Cada partida pressupostaria ja està assignada a educació, sanitat…

  I ara ja podeu seguir fent demagògia antidemocràtica, gràcies. Espero que cap de vosaltres hagi de necesitar mai un metge o un quiròfan.


 15. NO TE PONGAS ASI QUE VAS A NECESITAR UN PSICOLOGO…Y EN LA SEGURIDAD SOCIAL TE INFLAN A ANTIDEPRESIVOS Y EL PLAZO MINIMO DE ESPERA ES 5 MESES SI DECLARAS QUE ESTAS A PUNTO DE SUICIDARTE.(esto no es broma).Roger si fueras un disco serias …DONDE ESTA EL PAIS DE LAS HADAS de MECANO.


 16. los politicos siempre te repito hay los que se deja que haya,los demas o no entran o salen pronto,prontito…


 17. Home Arqueòleg, que el nou sistema és millor no n’hi ha cap dubte, però dir que “ha aconseguit acabar amb quasi 300 anys de mala relació econòmica entre Espanya i Catalunya” em sembla molt agosarat. El dèficit fiscal segueix sent brutal, no hi ha cap regió europea que sofreixi aquest drenatge de recursos en proporció al seu PIB, amb el nou sistema i amb l’antic, i no t’ho dic per carregar-me’l sinó per intentar ser una mica fidels a la realitat que d’això es tracta. Penso que tan ridícules són les estripades de vestidures de CiU com el triomfalisme desmesurat de molts. Hi ha el que hi ha, dintre del marc en el que ens movem s’ha avançat una miqueta, però res més.

  El nou sistema com tu dius és millor que l’anterior, només faltaria, imagina’t que a més a més del que ha costat fos pitjor, i és molt millor per la fermesa que ha mostrat el govern, cert. Penso que Castells i Puigcercós han estat importantíssims. Castells és una figura clau i faria bé el PSC de donar-li més rellevància al partit, i ERC ha aconseguit evitar no només el que dius tu dels talibans sinó que el PSC signés massa de pressa, massa aviat, de manera massa fàcil i massa a la baixa.

  La dreta espanyola despotrica, ho hauria fet de qualsevol manera, però agafarà els diners sense pensar-s’ho i la catalana s’ha trobat totalment descol°locada. Han passat de veure el govern a tocar mercès a un estancament a la baixa del PSC i una clatellada d’ERC a veure com tot se’ls pot escapar pel canvi de visió que sobre els partits pot tenir l’electorat, i que ells, CiU, amb els seus escarafalls contribueixen a crear.

  Els diners són majoritàriament per Educació i Sanitat perquè aquestes són les principals partides del Pressupost de la Generalitat, però el pressupost fa per sort moltes altres coses.

  He llegit per aquí que dius que prefereixes que els diners els tingui l’Estat que el mercat, bé, això ja és discussió per un altre post però em podries dir de quin país, en el que l’Estat controli tot el pastís, preferiries ser ciutadà? 🙂

  Fianlment, que el tripartit tingui llarga vida dependrà, també i desgraciadament, del Tribunal Constitucional.

  Bon article!


 18. Roger, sí, els diners van a serveis socials, però depèn de com es gestionin es poden aprofitar millor o pitjor. Jo he treballat durant anys a biblioteques públiques de l’ajuntament de BCN i t’asseguro que feia plorar com de malament es gestionaven els diners dels contribuents!!! I sobretot fa plorar si, com és el meu cas, coneixes com funcionen aquests mateixos serveis a França o a Alemanya i tens una base per comparar. I el meu xicot treballa a la sanitat pública i te’n podria explicar unes quantes, de corrupteles.

  Tot i així, evidentment prefereixo l’autonomia financera a no tenir autonomia financera. Catalunya gestiona els diners MOLT MALAMENT, però és que Espanya els gestiona PITJOR QUE MOLT MALAMENT. Així que entre dos mals, millor el mal menor que és tenir més autonomia financera.

  Segurament tampoc es pugui demanar menys nepotisme i més eficiència dels serveis públics d’un país amb una tradició democràtica tan curta com el nostre i on el caciquisme i clientelisme tenen un arrelament històricament fortíssim i el concepte “responsabilitat” brilla per la seva absència no només en el món de la política sinó en tots els àmbits de la societat, públics i privats.


 19. Via e-noticies:
  Les entitats representatives de la societat civil catalana han donat suport al nou model de finançament, després de l’aval del Govern de la Generalitat. La Cambra de Comerç de Barcelona, les patronals Foment de Treball, Cepime i Pimec, i els sindicats CCOO i UGT han avalat el sistema que el conseller d’Economia, Antoni Castells, els ha presentat aquest dimarts a la tarda en una reunió d’una hora i mitja a la seu del Departament. Foment de Treball també ha demanat a CiU i PPC que se sumin a l’acord.

  En la reunió amb Antoni Castells han participat el president de la Cambra, Miquel Valls; el de Foment, Joan Rosell; el de Cepime, Eusebi Cima; el de Pimec, Josep González, i els secretaris generals de CCOO, Joan Carles Gallego, i la UGT, Josep Maria Álvarez.

  Castells els ha rebut després d’haver concretat per primera vegada una forquilla de xifres del finançament, que segons ha dit després de la reunió del Govern, oscil·larà entre els 3.650 i els 4.000 milions d’euros el 2012, l’any en què es consolidarà el model. Castells ha informat també que l’acord de finançament permetrà evitar una part de la retallada que havia anunciat per als pressupostos de la Generalitat d’aquest any.

  Doncs vinga Castells a convocar places de profe d’Història i de técnic en arqueologia!


 20. Qui te gana somnia pa Roger, serà que soc massa gran i he viscut un munt de finançaments històrics…


 21. A mi també m’agrada molt aquest nou model de finançament autonòmic on totes les autonomies estan pel cim de la mitjana… que en som d’innocents!

  Per cert, tres o quatre articles més com aquest i segur que et surt quelcom en l’administració socialista. Digues que sí, primer les pessetes i el demés son punyetes 😉

  Ah, en Sauron ja ho ha anunciat: amb la partida suplementaria que rebrà el seu departament es posaran radars cada 150 metres en tota la xarxa viària catalana. iupi!!!!

  (avui estic pessimista no em feu gaire cas… o sí)


 22. Aquest any la Generalitat ha rebut 22.500M€ del model de finançament. Segons dius, d’aquí 4 anys en rebrà 26.355, un 17% més que representa, aproximadament, la inflació acumulada en 4 anys.

  El “nefast” model actual ha portat la Generalitat a ingressar, mercès al model de finançament, de 13.395 el 2001 als 22500 del 2008.

  T’ho miris per on t’ho miris, els números demostren que res ha canviat i, més o menys, tot continúa igual. O pitjor.

  Però que res et tregui l’alegria, arqueòleg! 🙂

  PS: dades extretes de la web de la Gene: http://www.gencat.cat/economia/ambits/finances/financament/ingressos/model/index.html


 23. Si aquest mateix finançament el signessin el PP i CiU diries el mateix i el teu post es titularia “VISCA EL GOVERN DE CATALUNYA!”?

  Espero la teva sincera resposta.


 24. Jo només espero que aquests diners no serveixin per inflar més el nombre d’inútils amb càrrec polític o de funcionaris paràsits. No m’entenguis malament, sóc un defensor de la res publica, però no suporto veure al funcinari ‘de ventanilla’, que no fot res ni deixa de fer res, que és una mena de dictador contra el ciutadà i que en comptes de servir es dedica a posar pals a les rodes.

  Salutacions!


 25. Repeteixo un post anterior que no ha estat contestat:

  Si aquest mateix finançament el signessin el PP i CiU diries el mateix i el teu post es titularia “VISCA EL GOVERN DE CATALUNYA!”?

  Espero la teva sincera resposta.


 26. El dia que aixó passi en parlem! Porto 2 dies fent l’esforç d’imaginar-me el PP donant 4.000 milions d’euros a Catalunya i encara no ho he aconseguit!


 27. Amb la traça que tens per escriure històries (veure el post de l’odi), em pensava que tindries prou imaginació pel que fós… 😉


 28. Em sembla que ja tens una idea de la meva opinió, benvolgut arqueòleg… L’únic a qui aplaudeixo al 100%, sense qüestionar-m’ho gaire, és al conseller Castells (amb qui vaig tenir certa relació laboral, fins que va ser nomenat conseller). És un paio que en sap un pou, sap de què parla.

  Dit això, i sense negar d’entrada que aquest pugui ser un bon acord, em fa l’efecte que és una mena de miratge on, d’entrada, el que hi ha és molt per sota de les pròpies previsions del govern. Això sí, Zapatero, com sempre, promet l’oro i el moro… per a l’any 2012, i segons com vagi la crisi!

  I, en qualsevol cas, en termes generals el govern tripartit em sembla un caos. M’ho semblava amb Maragall (tot i que ell li donava salsa, com a mínim), i m’ho sembla ara. I aquest és el problema: no m’agrada el que hi ha ni m’agrada l’alternativa. Hauré de tornar a l’exili!


 29. […] Visca el Govern de Catalunya […]


 30. A mi me rompe un poco, Aragon por ejemplo la comunidad vecina va a recibir 150 millones menos, esta especialmente afectada por la crisis (ha aumentado el paro 120% y ha liderado la subida del paro en españa mucho tiekpos) sus servicios sociales tampoco es que sean una mavarilla ya que tiene muchos problemas (gente muy dispersa, ancianos, mucha inmigracion que requiere servicios diferentes).

  rompe un poco que la comunidad pobre pierda dinero, y la rica reciba mas


 31. Aragón- 1.200.000 habitantes
  Catalunya – 7.000.000 habitantes

  Si nos dieran lo mismo tú lo verías justo?


 32. Bueno voy a tener que explicar todo, porque la gente no se lee bien las noticias,
  Cuando decia que Aragon recibiria 150 millones no me referia a que recibiria 150 millones menos que Eataluña
  Sino que recibiria 150 millones menos que el año pasado(osea en plena crisis menos dinero, muy logico).
  TU tranquilo ARAGON RECIBE MUCHO MENOS QUE CATALUÑA BASTANTE MILES DE MILLONES MENOS
  Lo mas interesante es que se le quita dinero, cuando LIDERA LA SUBIDA DE PARO(aumenta sus necesidades respecto a otras comunidades), Tiene una poblacion cada vez mas anciana(aumentan sus necesidades respecto a otras comunidades), su gente vive mas dispersa (los mismo de antes)

  Traduciendo a MAS NECESIDADES SOCIALES, MENOS DINERO PARA ATENDERLAS.

  LO paradogico es que cataluña la noticia viene cuando cataluña acaba de liderar el descenso en paro del mes de junio.

  No seria mas logico que dar que se aumentara el dinero de las comunidades que ahora lo tiene crudo y las que estan pasando el temporal .


 33. Fueran las austerasDeixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: