h1

Anècdotes electorals

Juny 8, 2009

graciasmayor

Ahir, mentre Europa sucumbia lentament a la dreta parlamentària més extrema des de 1945, davant la indiferència còmplice de milions de progressistes que estaven passant el dia a la platja, jo vaig contribuir a la finalitat política més elevada que existeix: el procés d’elecció democràtica.

Concretament ho vaig fer com a representant de l’administració, es a dir, un treballador eventual de l’ajuntament, amb una formació de ½ hora i que s’ha de fer càrrec de tot el que succeeix en un col•legi electoral, per inverosímil que sigui, com el cas d’una dona que apareixia com a morta al cens, però ella insistia en que no havia estirat la pota encara i pretenia inútilment exercir el seu dret a vot.

Però nosaltres no érem, ni molt menys, els únics personatges estranys que voltàvem per aquell indòmit indret ple d’urnes i paperetes! Per una banda teníem els membres de la mesa, gent gran sense cap preparació prèvia que s’havien de quedar tot el dia al peu del canò i que ens culpaven a nosaltres de que els hi hagués tocat per vuitè cop consecutiu o que la policia no els vingués a buscar per portar les actes al jutjat.

I finalment els meus favorits: els interventors i apoderats. Es tracta d’uns freaks acabats sense res més a fer en la seva trista vida que anar a passar el dia voluntàriament veient com al gent vota, vigilant-se entre ells i col•leccionant còpies de les actes de cada mesa, imagino que per empaperar-se l’habitació o masturbar-se amb elles. El més graciós es que m’he adonat que cada partit presenta un arquetip molt concret de personatge per tal que exerceixi aquest paper, com a mínim a la meva ciutat:

PSC: Noies i nois d’entre 25 i 30 anys, vestits amb texans i samarretes, amb voluntat d’ajudar en el procés i acabar ràpid.

•CIU: Dones de 40-50 anys amb look de quarentona pija acabada de divorciar i buscant follón. Son insofriblement tocacollons, tenen un caràcter tan agressiu i violent contra qualsevol administració pública socialista, que espantaria als fans més radicals de Batasuna. Veuen conspiranoies per robar els seus pocs vots per arreu i em vaig quedar amb les ganes d’emular a Ramon Mercader estampant artísticament un piolet contra la seva bòveda cranial.

PP: Homes de 40 o més, vestits d’executiu amb voluntat de passar desapercebuts, tot i que poden muntar en còlera al veure’s acorralats entre marabuntes sociates.

ICV-EUiA: Ex-hippies de 40-50 anys, sindicalistes retirats i dones madures amb els cabells tenyits de colors inquietants.

·ERC: Nois i noies d’entre 20 i 30 més perduts que un hooligan en una biblioteca.

Ciutadans: Ultrafreaks autistes que parlen sols en una cantonada amb amics invisibles.

I res, tan sols afegir que les meves taules van ser les primeres en acabar el recompte en tota la meva ciutat, comprovant el primer que la baixíssima participació i l’elevadíssima mitjana d’edat dels votants s’havia traduït en un desastrós resultat per a l’esquerra, tot i que el meu adorat Raül Romeva va mantenir el seu escó, alimentant les meves esperances que, més d’hora que tard, sigui ell qui substitueixi a Saura.

Com a apunt indicar que el Partit Família i Vida va triplicar a Iniciativa Internacionalista al meu col·legi, desobeïnt així a la meva enquesta.

24 comentaris

 1. Com a companys de feina d’ahir, haig de dir un parell de coses, a tu almenys et van formar a mi ni això, s’ha de dir que ja porto bastantes batalles electorals i poc em podem ensenyar de nou.

  No et queixis per tenir apoderats i interventors, jo ni això, d’espectadors al recompte un de ciu a cada taula i ja està, tot i que no són de la mateixa descripció que els teus, però alguna cosa si que tenen de semblant.

  En la qualitat de freak, puc afegir la vocal d’una mesa que no va cardar brot amb tot el recompte, no va obrir cap vot. I encara li vaig tenir que dir que esperés a posar-se el bolso quan haguessim acabat d’omplir els papers. Tot un personatge!!!


 2. Jo a les generals vaig tenir que trucar a una iaia borderline que m vingés a signar els actes a les 12:00 de la nit amb bata i pijama!!

  Aquest cop els tenia sota amenaça!! Cert és que els vaig abandonar a la seva sort esperant que els mossos els vinguessin a buscar per portar-los al jutjat, però la meva paciència pedagògica feia hores que s’havia esgotat!


 3. Com com com? pots explicar aquesta anècdota surrealista??? :O

  Per cert, no és per desanimar-te però si finalment s’aprova el tractat de Lisboa, Espanya estarà representada per 54 diputats en comptes de 50. Quatre més que ara, que es repartiran de la següent manera:

  2 més per al PP
  1 més per al PSOE
  1 més per a CiU

  Aleshores quedarà: 25 PP; 22 PSOE; 3 CiU; 2 IU-ICV; 1 UPyD i 1 ERC.


 4. Mira, a mi mentre no em treguin el Romeva, per mi com si guanya UPyD amb majoria absoluta!
  14 hores currant per que el fruït del meu esforç se l’endugui el vago pro-pederasta de Mayor Oreja! En fi…


 5. Ah! tinc una teoria per fer que els polítics no busquin l’abstenció. En comptes de quedar-nos amb els resultats de les eleccions que ja coneixem, proposo considerar l’abstenció com un partit polític.

  Segons la Llei d’Hondt, els diputats es repartirien d’aquesta manera:

  Abstenció: 30 diputats
  PP: 10 diputats
  PSOE: 9 diputats
  CiU: 1 diputat
  ICV: Cap
  ERC: Cap
  UPyD: Cap

  S’haurien de deixar 30 seients buits. 30 sous menys. Ja veuries com canvien les campanyes!


 6. Tot i que d’aquesta manera el “teu” Romeva no entraria… i seria una llàstima que l’eurodiputat més treballador quedés fora, oi?


 7. Donar 10 escons als passotes que hana ant a la platja, han oblidat la data o son tan curtets com epr entendre la diferència entre esuqerra i dreta?

  ELs mateixos drets epr aquells que s’ho curren actuant en conseqüència? Els mateixos drets epr els que estaven dormint la mona que per els que, com jo ens hi vam deixar 14 hores a peu del canó???

  El dia que passi aixó morirà la democràcia! ELs abstencionistes son una lacra, no una èlit!!

  Si li donsessin al vot en blanc ja seria una altre cosa!


 8. Mira tu que ve!! Si estàveu al costat de l’ajuntament!!! jajaja, per això vau arribar dels primers!!!
  Nosaltres teniem personatges freaks d’interventors, en aquest cas del PSC. A mitja tarda vam anar a fer una cerveseta amb un apoderat del PP, i dos interventors de PSC (els normal, joves de 30 anys); va convidar el del PP. Però ja el coneixem de cada any, i et puc dir Roger; que l’Helena i jo ens portàvem molt millor amb ell i podies parlar de tot (una espècie rara, que ell mateix ho deia) que no pas de Iniciativa – Els verds (ke akest any no en teniem cap).
  Això si, tots els interventors de tots els partits a buscar actes a última hora i deixen a la gent de les meses més penjats que uns fuets… i nosaltres a intentar arreglar les coses… en fi, com a cada eleccions.
  Aviam si ens veiem akest finde i comentem les jugades de cada col·legi!!! Un petó.


 9. “Indiferència còmplice”, dius, i ja és això, ja. M’espanta que tanta gent passi mil d’anar a votar, una vegada i una altra, i a sobre tinguin la barra de culpar-ne els polítics. Bé… mmm… de fet sí que tenen part de responsabilitat, per ser tan soques molts d’ells, però… i la responsabilitat de cadascú, per fer allò que cal independentment del que facin els altres??

  Els resultats a escala europea, una pena i una vergonya.


 10. Perquè la gent té tanta por del vot en blanc?


 11. HAs de saber Higini, que el vot en blanc es en realitat una trampa ficticia generada pels errors de recompte a les taules!.
  M’explico:
  Si en una taula tenen 250 votants però el recompte surt 248 vots doncs s’afegeixen dos en blanc i tots els interventors contents!
  I aixó es fa a totes les taules, ja que els vots en blanc no tenen interventors que ho controlin i com son sobres buits, posar o treure es senzillissim1


 12. Doncs, molt trist.

  T’imagines un 30%, 40% o un 50% de vot en blanc? Això és un autèntic vot de càstig. I no els ridículs 1% actuals…

  Un 60% d’abtenció, com bé dius, no és un càstig, és un munt de ganduls que amb l’excusa de que tots són iguals; se’n van a la platja i després a queixar-se.


 13. PD. a la foto que has posar d’e Mayor, fa cara de dolent de pel·lícula, oi?

  PD2. Sóc l’únic que troba una retirada d’en Vidal-Quadras a en Gargamel?


 14. Ostres arqueòleg no sabia que es fessin servir els vots en blanc per quadrar resultats. De tota manera cal tenir en compte que el vot en blanc en un sistema d’Hont sí té efecte i és que en augmentar el nombre total de vots, augmenta el nombre de vots necessaris per tenir escó, amb la qual cosa beneficia els partits grans i perjudica els petits.


 15. M’apunto les dades d’Higini, sense cap mena de dubte aquesta és la representativitat que vull.

  Molt interessant el post pels que mai hem estat a una mesa electoral. Les divorciades de CIU que buscaven follón o pollón?


 16. I encara bo que l’opció d’extrema dreta estava atomitzada entre Familia y Vida, Democracia Nacional, Alternativa Española, FE-JONS i altres, que encara hauríem d’haver de patir la vergonya d’enviar un representant a Estrasburgo d’aquesta colla…

  Salutacions!


 17. Sí, és lamentable. De fet, el meu col·legi electoral estava més mort que la cigala d’en John Holmes. Casualment vaig veure un noi jove que parlava sol i que, un cop vaig haver votat, em va intentar tirar la canya! Conclusió: Era de Ciutadans! JUAS!


 18. En canvi l’abstenció contra el que se sol pensar, perjudica als partits grans i beneficia els petits (redueix el nombre de vots necessaris per tenir un escó, al contrari del vot en blanc que l’augmenta).


 19. La idea de l’Higini no és nova, ja existeix un partit que té pèr objectiu reflectir el vot en blanc. Aquest partit es diu Escons insubmisos, i habitualment es presenta a les eleccions generals i al senat. El seu programa es resumeix en deixar els escons que aconsegueixin buits i que es vegi clar el descontentament social davant els polítics i la política.


 20. I de que serviria tenir un parlament amb seients buits??

  Es evident que la dreta vota SEMPRE, les hi es igual que els seus liders siguin uns corruptes redomats, de fet fins i tot els hi agarada pq s’hi veuen reflexats.
  per tant si tota la gent crítica i reflexiva votés Escons Insubmisos tindriem un parlament exclusivament de dretes sense cap mena d’oposició ni contrapunt! Aixó ja ho vàrem viure 40 anys en aquest país no?


 21. Sincerament hi trobes molta diferència d’aquesta dictadura a l’anterior? Potser canvia el maquillatge, però en el fons avui vivim a la dictadura de Franco evolucionada a la versió 2.0


 22. per ser, no sñe si és una excusa o què però han sortit molts casos de tongo o “robo de votos” de II…l’aigua no està gaire clara…


 23. Et puc assegurar que a les taules on jo vaig fer el recompte els vots estan correctes fins a la sacietat! Ho vam comptar tot 5 cops!


 24. ni un vot en blanc afegit?… a la nostra si!!! no entenc com no pot quadrar!
  a ver, la veritat és que els que esteu allà a l’ajuntament podrieu ajudar una mica… estavem molt més de bon humor els que estavem allà per obligació (a canvi d’una multa i de 14 a 2 mesos de presó) que els que hi van perquè han volgut i cobrant molt més…
  bé, feia molt que no comentava però el diumenge va ser un dia que em va afectar bastant, et podria fer un post al blog sencer!! si una pena els interventors lladres de còpies d’actes a última hora i el poc percentatge de joves votants… un gran pena el resultat final tb…Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: