h1

ASEXUALS: Si, existeixen

Octubre 25, 2008

Aquesta feliç parella que veieu a la imatge son Paul i Amanda, fa nou mesos que estan casats i encara són verges; de fet, a la seva nit de bodes varen convidar als seus amics a jugar al Scrabble.

No es tracta de cap secta ultra ni res per l’estil: simplement pertanyen al 3% de població asexual del planeta (segons Anthony Bogaert, de la Universidad Broca, Ontario). Són persones que no senten cap mena d’interés en follar amb altres individus, i omplen les seves necessitats afectives amb simples carícies o abraçades.

Conformen una nova orientació sexual que està despertant del silenci i del anonimat per oposar-se al hedonisme eròtic que domina i regeix la nostre societat, reivindicant una vida sense luxúria ni erotisme carnal. Ja tenen associacions, pàgina web i no m’estranyaria que dintre d’alguns anys poguéssim veure manifestacions del orgull asexual! La seva inspiració artística recau en les fotografies d’éssers andrògins del fotògraf Steven Meisel (vegeu-les aquí).

Però jo no puc deixar-me de preguntar algunes qüestions sobre aquest assumpte:

>> No pot ser tot plegat la conseqüència d’un trauma provocat, per exemple per abusos infantils, o per una violació? Segons ells, no, son la mar de feliços sense sexe, és una opció que han pres en llibertat i reivindiquen que no se’ls consideri malalts.

>> Però REALMENT es pot viure sense relacions sexuals? Durant l’orgasme, tant masculí, com femení, es genera una hormona neuropèptida anomenada oxitocina, que funciona com a neurotransmissor i que produeix la capacitat per augmentar la confiança en un mateix, redueix la por a les relacions socials i augmenta la generositat. De fet, diversos estudis revelen que l’autisme està directament relacionat amb baixos nivells en aquesta substància al cos.

Bé, de la mateixa manera que vull que em respectin a mi, no serè jo qui llençarà una pedra contra els asexuals, al contrari: els animo a que es visibilitzin i que algú d’ells m’expliqui quin sentit té una vida de castedat voluntària!

25 comentaris

 1. Hola Arqueòleg!

  Ja ho havia llegit fa un temps i és força curiós.

  Ara bé, tu que saps més del tema m’agradaria demanar-te si biològicament hi ha la mateixa proporció d’homosexuals/asexuals/bisexuals, etc. que fa 50 o 500 anys.

  No sé si en l’anterioritat qui no era heterosexual ho amagava i fingia o simplement si per algun motiu que desconec ha crescut la proporció de tendències no heterosexuals en l’actualitat.

  Vagi bé!


 2. No hi ha cap mena de metodologia científica desenvolupada fins al moment per tal d’esbrinar quina proporció de cada tendècnia sexual hi havia al passat!

  En tot cas sabem del cert que en totes les societats documentades històrica o antropològicament existeix la homosexualitat masculina (la femenina és tan absolutament invisibilitzada, que resulta mooolt dificil de percebre).

  El que és evident és que en un entorn homofòbic és més dificil sortir del armari. Punt.


 3. Pinucset, jo crec que és un tema de la permissivitat. En un clima de tolerància i respecte totes les orientacions sexuals “afloren” si hi ha repressió i intolerància la gent es veu forçada a “fingir” una determinada orientació sexual per por.

  Molt bon post glamboy. Jo crec que la cosa és que l’assexualitat no és una orientació sexual sinó una altra dimensió, vull dir que es refereix al nivell de la líbido (baix o nul en el cas dels assexuals) i no a l’orientació del desig sexual (homo, hetero, bi, en totes les proporcions imaginables).

  O sigui, que els assexuals existeixen (han existit sempre!) però no crec que siguin la quarta orientació sexual.

  Costa d’imaginar però hi ha una minoria de gent a qui el sexe ni plim. Això sí, als depravats hipersexuals i obsessos de totes les orientacions que escrivim en aquest blog ens costa molt d’imaginar!


 4. Això sí, els assexuals si aprofiten bé el temps poden donar molt rendiment a les 24 hores que té un dia! La de temps que invertim amb el sexe els no assexuals, més que en practicar-lo en cercar-lo, en pensar en ell…

  Bé, els no assexuals sempre podríem recórrer a la castració, però millor que no ens toquin els collons o els ovaris, oi?


 5. Ja veus Rafa! A mi m’hauria donat temps a fer tres tésis doctorals en el temps que perdo pensant en sexe!!


 6. “als depravats hipersexuals i obsessos de totes les orientacions que escrivim en aquest blog ens costa molt d’imaginar!”

  és que és taaaaaaaaaaaan difícil…


 7. I la autosexualitat? NO es masturben? O potser els únics orgasmes que no els interessen són aquells que es tenen amb algú altre?
  Interessant…


 8. Be, podriem dir que son els esceptics del sexe aquesta gent jejeje… no se, un asexual es verge o han tingut relacions abans de veure que no els agradava?

  Hi ha una dita entre alguns estudiants de la facultat que diu quelcom com ‘quien poco folla, mucho piensa’. Aixo em donarà per pensar fins al proxim coit…


 9. “quien poco folla mucho piensa”, però en que pensa el que “poco folla”?
  L’asexualitat embla una forma de relació molt moderna (no per aixó millor), amb tanta feina, distracció i informació no queda gaire temps pel sexe.


 10. M’ha sorprés això que comentaves de l’oxitocina. Aquesta hormona es comercialitza (amb el nom comercial de PITOCIN) amb les finalitats d’afavorir el part i facilitar la lactància. O sigui, només indicada per a dones embarassades o que acaben de tenir un fill. En veterinaria també es fa servir per les mateixes aplicacions. Els estudis estadístics que s’han fet sobre els efectes que tu comentes (generositat, confiança, etc.) no són concluents. I no hi ha cap psiquiatra que la recepti amb aquestes finalitats.
  D’altra banda; les caricies i els petons, no són sexe? potser no tinguin necessitat de penetració, però el sexe es pot manifestar de molt diverses formes. A mi em fa l’impressió que ells també han de “perdre” molt de temps per a tenir relacions (diguem-li) afectives.


 11. “D’altra banda; les caricies i els petons, no són sexe?”

  Hombre, això seria un tema que donaria per un altre post sencer, però jo crec q no eh! Son afecte! Vui dir, no cal que tot giri en torn a la penetració ni molt menys, però jo si que crec que els orgasmes són IMPRESCINDIBLES per la salut mental, i no sé si per l’oxitocina o per una altre cosa, però…


 12. El sexe, sigui amb el que sigui és un impuls inherent a la humanitat. Jo conec gent que se suposa que no té impulsos sexuals… i bé, realment costa de pensar que sigui una tendència escollida lliurement. Si fins i tot els he vist inventar-se aventures i desitjos per a semblar més normals i integrats en un grup, i se’ls clissa d’una hora lluny.
  Una altra possibilitat és que el no-sexe oculti un desig de sexe gens confessable o sigui, com diu en Roger, conseqüència d’un trauma. Conec quatre persones així, tres nois i dues noies. A cap d’ells els conec profundament però tinc els meus motius per creure que un dels nois és zoofílic. I ja callo. Que avui estic sent molt maleducat. Si algú té res a dir que cardi ara (amb qui vulgui i li permeti) o que s’abstingui per sempre.


 13. això es perquè son verges…pq sinó com saben que no els hi agrada?
  ostia que curios, però es un instint primari igual que dormir, menjar, parlar…creus que és quelcom genètic?


 14. a més el tio és mono, quin desperdici 😉 jeje


 15. moz: 3 nois + 2 noies = 4 persones???? !!!!!


 16. Ferran: una noia, una noia, volia dir… Però em sembla que jo sóc del tercer tipus de persones (a saber, els que saben contar i els que no).


 17. Ara que dieu recordo que hi ha casos de gent BDSM (una forma “fisna” de dir sadomaso) on el/la que fa d’esclau renuncia voluntàriament a tenir orgasmes. Viure per veure.

  Jo crec que tenir orgasmes habituals és (quasi) una necessitat en els humans adults. Ara la forma com els obtingui cada qual, aquí entra la creativitat i les possibilitats de cadascú.


 18. Molt respectable…
  Però és la opció més aborrida, no em digueu q no


 19. […] Que no et sembla normal que tot es regeixi pel sexe? Planteja’t si és que tu no ets normal. […]


 20. Personalment ho trobo xorra. Respecto la seva opció però la Britney Spears volia arribar verge al matrimoni i quan ho va provar, no ha parat. Si el nostre cos té òrgans per practicar i disfrutar del sexe serà per alguna cosa, no? crec que ens deixem portar per modes i per a que parlin de nosaltres enlloc d’estar bé amb naltros mateixos. Després d’estar amb la persona que et ve de gust, trobes sol·lucions als problemes, et sents més guapa que mai i estàs en pau amb tu mateix i amb els altres.
  Dubto que existeixin els Asexuats però si és així, quina llàstima.


 21. Al principi llegint el post pensava era una broma. Ara veig que no. Caram! I com s’han trobat? Vull dir ja deu ser difícil ser asexual i trobar algú com tu… Però tampoc em fan pena o el que sigui perquè, com que no senten la necessitat de tenir sexe, tampoc ho deuen trobar a faltar o passar malament. Dic jo…


 22. A voltes voldria ser una d’aquestes persones, potser viuria menys atormentat pels designis dels meus instints i la rao que no para de reprimir-los.

  A voltes preferiria aparcar la libido en un magatzem de sentiments oblidats i poder gaudir d’altres coses que la vida ofereix.

  Pero despres me n’adono que seria una altra persona que no pensaria en tot aixo… i a mes, que faria satanas sense el pecat capital de la luxuria? La meitat de l’infern desapareixeria!


 23. home, jo crec que asexual en algun moment o altre tots ens hi em sentit. Però d’aquí a que tota la vida te la passis sentin-te asexual,potser és molt nazi i està dit sense fonamen, no vull que ningú es cabreji, però no pot ser que a aquesta persona li manqui generar més alguna substància quimica? rollu et manquen vitamines en prens, et manca líbido prens algu pq puji!


 24. hi ha vida sense sexe ?! impossible !!

  realment jo també crec que no tot gira a l’entorn de la penetració però crec que seria bastant difícil concebre una vida sense aquesta expressió comunicativa tant fantàstica com és la relació sexual i afectiva… evidentment ja es sap que és més bonica com més guarnida és… una relació freda m’espantaria !


 25. Tu al costat d’un asexual d’aquests segur que el fas trempar com una cabra.Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: