h1

L’Abstenció a debat: Arinmir vs Me.

febrer 25, 2008

El veritable debat d’aquesta campanya no és el de Zapatero i Rajoy, no no! La meva amiga, confessora i mariliendre de l’ànima des de fa uns quants anys, Arinmir, una popular diablesa i diva del punk, ha acceptat enfrontar les seves idees polítiques pro-abstencionistes a les meves… qui guanyarà?
Vosaltres sou els jutges i podeu, com no, deixar també la vostra opinió!

abstencio

ABSTENCIÓ SI… *by Arinmir*

siM’han demanat que participi d’aquesta campanya electoral, i bé, tot i que els meus arguments per escrit em costa més expressar-los que parlant, intentaré que m’entengueu.

Jo tinc unes idees contraries a tota forma de govern. Crec en l’anarquia, així que quan arriben els comicis electorals jo exerceixo el meu dret a no votar. Això no vol pas dir que pasi de tot i que em faci pal anar a les urnes, sino que no hi ha cap partit que em representi, perquè cap vol ser elegit per no governar, s’entén,no? Bé, si que ha aparegut un partit que ho intenta, així que si no només mirem els grups grans, i comencem a mirar-ne d’altres trobarem propostes interesants.

Per mi hi ha dos formes de quedar-se a casa un diumenge electoral, per passivitat, o per convicció política, així com un em sembla completament incoherent, ja que no entenc a la gent que no li interesa la política, perquè de moltes maneres afecta a la seva vida personal, si que entenc que no es voti com a acció política. Quan anava al institut i feiem vaga d’estudiants em feia molta ràbia la gent que feia vaga i no anava a la mani, per mi eren inconseqüents, o vas a classe, o fas vaga i vas a la mani!

En quan als polítics, si, dacord, no negaré que els programens electorals i les tendències dels partits són diferents les unes de les altres, però la meva opinió és que tots els polítics vendrien la seva ànima per aconseguir el poder. Un acord amb l’oposició quan interessa, deixar-los verds al moment més inesperat, i després tornar a negociar com si res.

Jo no crec en el sistema demòcratic en que es basa la nostre societat, jo tinc una idea potser una mica més utòpica i llibertària, però tot i que volia fer una breu aportació a allò que voldria que fos (amb molts dubtes i interrogants, ja que sense possar-se a la pràctica hi ha coses que no se com s’encaminarien exactament, però s’aconseguirà algun dia!). Per això, però, crec que demanaré que un altre dia em deixi fer un altre escrit el nostre arqueòleg glamurós, i així em podré extendre a parlar, que sino no ens centrem en les eleccions!

Apa, doncs un punt més de vista, el no-vot, que en dies de campanya electoral sembla no existir, és que això d’estar en contra del sistema està molt mal vist,no?jeje

Vinga, feu un bon ús del vostre dret, i penseu el que voleu fer, si es fa amb consciència a mi ja m’està bé (quin remei, crec que trigaré una mica en viure en la societat que anel·lo…)

ABSTENCIÓ NO… *by Arqueòleg Glamurós*

no!Doncs jo si anirè a votar Arinmir. No vull que el meu silenci passiu sigui còmplice d’un nou Govern d’extrema dreta pepera com els vuit anys d’Aznar que vaig haver de suportar a la meva època d’universtari!

No recordes Arinmir, quan vàrem anar a aquelles manifestacions multitudinaries contra la Guerra d’Irak? Doncs les tropes ja han tornat a casa, gràcies a que un 14 de Març moltíssima gent, entre ells jo, vàrem dipositar la nostre confiança en un vot que ha servit per, entre altres coses, aturar el PHN, la LOU, les subvencions a la Fundació Francisco Franco, perquè tornin els Pepers de Salamanca, s’aprovi la lei e la Memòria Històrica o s’avanci cap a un estat més laïc.

Com podria quedar-me a casa sabent que el pincipal projecte del partit de la oposició és negar-me uns drets per els que porto lluitant activament des de que tenia 12 anys? Després de tot els que ha costat arribar fins aquí, un pas enrere seria mortal!

I votarè, si, encara que sigui amb una pinça al nas, perquè l’abstenció no serveix per res més que per posar als neocons crsitianofeixistes que tu i jo odiem, Arinmir, al poder absolut de la Moncloa. I punt! No hi haurà cap Revolució tranquila!

I l’aternativa a la democràcia parlametaria quina seria? Una assemblea de milions de persones cada cop que s’hagi d’aprovar una llei?  Potser una dictadura de quatre punkis il·luminats que tancarien en gulags qui goses dissentir? O millor! Convoquem un referèndum cada setmana?

23 comentaris

  1. La veritat és que, fora de les vegades que m’ha estat impossible fer-ho, he votat sempre. Sí, al principi era un vot il·lusionat, ara no, de vegades és amarg i a contracor. Més d’una vegada voto per no donar la raó a gent com Marianito i cia.

    Però desprès de sentir un militar dient que no es pot consentir un nou govern socialista, encara aniré més convençut a votar.

    No, no votaré a Zapa, no els he votat mai, però votaré a qui pot assegurar-me que el PP sols governarà si té majoria indiscutible, i això, ho sento, descarta la Sr. Mas.


  2. bé, no ha guanyat ningú, tots dos heu exposat el tema amb bons arguments, però jo volia apuntar que molt bé, dues formes d’abstenció: política i ignorància/ganduleria. però després, qui és l’activista polític i el gandul?


  3. Pau, això és complicat, xo el k no faré serà donar el meu vot a una cosa en la que no crec. A més el problema d’això és la concienciació política de cadascú, i el problema crec que no es meu, sino del que li es igual tot, del que no s’interesa per la política per mandra. No se, és la meva opinió, la meva opció, però respecto a la resta.
    Per cert, no es per criticar, de debó, però m’ha fet molta gràcia que parlant de votacions algu les defensi sota el nom de skorbuto, no se, m’ha fet gràcia, res més!


  4. Efectivament Arinmir: el Pau ha posat el dit a la llaga!! Com es pot diferenciar objectiva i quantitativament l’abstenció activa de la passota?
    Com es pot sab que qui no acudeix a les urnes estava a la platja o desitjant una revolució anarquista??


  5. eeeeeeh… bé, no caldria.

    PD. related to your comment


  6. Arinmir:

    És una casualitat la coincidència entre el meu àlias i el nom del mític grup Punk. No he estat mai seguidor d’aquest estil de música, tan respectable com els altres, i assumeixo que ells van ser els primers, però era un lector afèrrim de còmics underground i la majoria de personatges en tenien noms així. De fet el que intentava era no repetir nom.

    De totes maneres no em desagrada la coincidència.


  7. Vaig mantenir un debat similar amb un professor meu. Jo d’entrada, estic més d’acord amb l’Arqueòleg, però crec que la democràcia és imperfecta en molts aspectes i que no és tant eixelebrat fer assamblees de milions de persones, al cap i a la fi si algú vota PSOE només perquè no torni el PP, el PSOE realment representarà aquesta mena de vot útil desesperat i curt de mires? Si sorgís aquesta societat utòpica de la que parla l’Arinmir, jo m’hi apuntaria…
    Aportaria algun argument més sòlid, però ara mateix al cap no m’hi entra la política. Perquè cony foten campanya en època d’exàmens?


  8. Moz-> Però tu no creus que és és fàcila vançar cap a la utopiavotant a partits d’extrema esquerra que quedant-te a casa?

    APS!! DEMÀ PUBLICO JA L’ENTREVISTA AL CAP DE LISTA D’ICV!!


  9. Bé, al meu parer és l’Arqueòleg qui ha guanyat aquest debat clarament. Per què? Doncs perquè no ha parlat d’utopies més o menys vaporoses, sinó de coses ben concretes i reals que tots hem viscut els darrers anys, i de coses ben preocupants que és possible que tots hàgem de viure a partir del pròxim 10 de març. A mi anar a votar “només perquè no torne el PP” no em sembla cap bajanada: em sembla un acte intel·ligent d’autodefensa, d’autopreservació. Amb tot i això, jo crec que hi ha més motius que aquest per a anar a votar a partits d’esquerra (siga el PSOE o altres de més petits). M’explique.

    El meu interès per la història m’ha fet arribar a les conclusions següents: 1) Mai no hi ha hagut, i mai no hi haurà, una societat perfecta, ja que l’ésser humà no és perfecte (per a ser-ho, hauria de deixar de ser humà); 2) això també significa que tota societat humana és manifestamente millorable; contra el que diuen els conservadors, sempre és possible millorar les nostres societats de moltes maneres; 3) els canvis per a millor en les societats mai no vénen de colp, com a resultat d’una revolució o d’un miracle (encara que de vegades ho semble): vénen a poc a poc, com a fruit del treball de molts anys d’aquells que s’han esforçat a fer-los possibles; i 4) per tant, qui vulga millorar la societat en què viu ha de donar suport als qui treballen per canviar coses concretes: per exemple, amb el vot. No només amb el vot, però també amb el vot.


  10. la abstencio es una bonica manera dafavorir el fastigós bipartidisme i recolzar el PP. Els votants del PP SEMPRE va a les urnes. Els dels altres partits, només ocasionalment.
    Quedar-se a casa, per lògica, és equivalent a donar suport al PP i fer avançar el país cap a la merda de democràcia dels EUA on només intervenen republicans i demòcrates.
    Et consideres una persona ultra-conservadora, catòlica, homófoba, anti-catalunya i anti-democràtica?
    No? Doncs no et quedis a casa!!!!!


  11. Bon debat. Tots dos defensau molt be la vostra opinió, i jo personalment estic d’acord amb diferents aspectes de les dues opinions.
    Com n’Arinmir, jo em consider anarquista. Però, precisament com a anarquista, crec que l’abstenció es estúpida… Es a dir, si tenim en compte que abstenir-se es no anar a votar, crec que es impossible defensar-ho. Puc entendre el vot en blanc, o, millor encara, el vot al ‘no-partit’ Ciudadanos en Blanco, que té l’objectiu de representar als que votem en blanc al congrés. Aixó, per exemple, em sembla acceptable.
    I ho sento, però el PP ja no em fa por… ha fet tants enemics, que li faria falta majoria absoluta per governar. Per tant, si decideixo no votar en blanc el 9 de març, ho faré per votar un partit que m’agradi de veritat, com el PACMA. Al menys en la meva opinió, el ‘vot util’ es innecesari.


  12. Nemo-> Gràcies per declarar-me guanyador! Realment coincideixo plenament en el sentit del teu comentari, tot i que m’encantaria pensar que un bon dia hi pot haver una revolució perqué si, la Història es ensenya a lluitar dia a dia!

    Esteve-> Oi tant, tens tota la raó! Està calculat estadísticament que Rajoy necessita que la participació sigui inferiror al 70% per poder guanyar!

    Txomin-> No et fa por el PP?? Ja m’ho explicaràs quan Pizarro sigui ministre d’economia i la Botella de Familia!!


  13. doncs sincerament trobo lògiques les dues formes d’abstenció tan l’activista per compromís ideològic i la de passotisme perquè és el resultat d’aquesta merda de poítics que campen per les nostres televisions. Tot i que ho entengui no vol dir que ho defensi eh? que s’ha d’anar a votar perquè efectivament els del PP es mobilitzen molt més que els dels partits d’esquerra, però això també es consequència de que els partits d’esquerra normalment és queden amb molts projectes per complir, diguem que deceben més. Però es cert que necessitem la participació general perquè aquestes eleccions ELLs no tonrin (x cert em sembla fatal la publicitat del PSC pq només es dediquen a criticar el que han fet els altres malament i en canvi no diuen res de lo bé que ho faran, si que tenen poca confiança en ells mateixos, un cop més ens estan dient que no és que ells ho facin bé es que pijtor que els altres ja no es pot.) En fin, que de fet lo d’abandonar el món virtual m’ho he passat pel folrre i manilles i molt molt, allò que és molt no estic estudiant així que si trec un 9.8 a alguna assignatura ja t’ho faré saber i ho celebrem vale? i sí el mail encara no te l’he enviat per suposat “strest pre-examinal”…


  14. A la nostra amiga li diria que em sembla molt bé que es mostri contrària a tota forma de govern, però la realitat és la que és i amb l’abstenció fas dues coses, primera que aquells que estan més allunyats dels teus punts de vista puguin governar-te, no governar sinó governar-te, és a dir coartar la teva llibertat i per tant la teva utopia, i segona donar un xec en blanc al guanyador “de l’abstenció i dels vots en blanc ja ningú no se’n recorda”.

    La nostra amiga es queda a casa per convicció, jo hi afegiria amb consciència i amb la seguretat de fer el que creu que ha de fer. I quin és el resultat real i pràctic? Així creu que canvia el món? L’endemà de les eleccions hi haurà un resultat i l’abstenció serà una mera anècdota en un mar d’estadístiques i de declaracions dels guanyadors amb projectes de futur entre els quals hi haurà el de governar-la i decidir sobre ella.

    Ens diu que els polítics vendrien la seva ànima a qui fos. I quedant-se a casa “per convicció” canvia això. Quedar-se a casa l´únic que fa és que la puguin governar millor, que puguin decidir per ella millor i sense el seu consentiment.

    Finalment, diu que el que ella creu s’aconseguirà algun dia. Com? Quedant-se a casa “per convicció”?


  15. jo sempre havia estat en contra de l’abstenció, la compromesa (pq afavoreix a uns i no es veu reflectida) i la passota pq no entenc que la gent no es comprometi políticament o no li interessi quan tantes coses depenen de qui aconssegueixi el poder… ara, però, entenc la postura de arinmir ja que si no et sents representat per res és absurd donar el teu suport a una força, cada vegada més propera a l’abstencionisme!


  16. Jo crec que estan molt bé les utopies, i l’acracia n’és una, tan vella com la humanitat, perquè ens fan pensar en un món ideal on tots som responsables de tot i i tothom es bo, feliç en un món ideal sense injusticia i en pau. Però aquest món ideal només seria posible si realment tots fosim éssers perfectes, ideals, pero resulta que som humans i els humans som éssers plens de contradiccions, de passions de desitjos, molt allunyats de l’utopia. O sigui que deixo les utopies per a la literatura, els somnis o la filosofia de vida personal.
    Vivim en una democracia representativa, tot i que hi ha moltes persones que creiem en un altra tipus de democracia que es la participativa on les decisions es prenen de comun acord entre els ciutadans. D’exemples d’aquesta democracia n’hi ha molts sobre tot, però, i jo diria que exclusivament, en el món local.
    Ara bé, quan es tracta d’unes eleccions al congrés i al senat el que estem fent es participar en una democracia exclusivament representativa, o sigui que potser a mi m’agradaria que fos una altra cosa però és el que hi ha. No votar, en consciència, perque jo aspiro a la utopia àcrata es barrejar les coses. No t’ho estan demanant això, et demanen que elegeixis una obció perquè governi, no si t’agrada o no la democracia que tenim i si et sembla millor una altra opció de govern o de No govern.
    Jo aniré a votar, ho he fet sempre, tot i que penso que la democracia representativa no es perfecta, jo diria fins i tot que la majoria no sempre té raó, pero en el món que vivim la democràcia és el millor que tenim, perque no hi ha altra cosa, de moment.
    Ho faré perque no vull que ens governi un tipus ignorant i facha i perquè m’estimo Espanya tant com Catalunya (bé potser una mica més Catalunya)i vull que la continui governant un govern d’esqerres que penso que ho podria haver fet millor pero que estic segura que ho farà molt millor que la tropa (mai millor dit) d’en Marianito.


  17. Be, t’explicaré per què no em fa por el PP. Els peperos han aprofitat aquests 4 anys per barallar-se amb tota la resta de partits. Si a l’any 2004 encara hi havia possibilitats d’un pacte PP-PNV, ara mateix només CiU, Ciutadans/Progreso y Democracia, a més de petits partits com Coalicion Canaria, donarien suport a Rajoy al Congrés. Aquest proxims anys son els anys (teoricament) del referèndum per l’independència a Euskadi, aixi que Ibarretxe farà tot el que sigui posible per impedir un govern del PP (no fa falta recordar el suport del PNV a J.M.Aznar fa uns anys…).
    I aixó què vol dir? Doncs vol dir que el PP necessita gaire bé una majoria absoluta per a governar. I ara mateix, les enquestes diuen que el PP està molt lluny del 50%. D’altra banda, ZP ho ha fet molt be per aconseguir el suport, directe o indirecte, de molts partits del congrés. Molts partits catalans i bascos, a més d’Unitat Per les Illes, IU i fins i tot Union Progreso y Democracia podrien votar per Zapatero. Per tant, el PSOE té molta llibertat per enfrontar les eleccions, però si el PP s’allunya dels 176 escons necessaris per aconseguir la majoria absoluta…


  18. Lrds/La vaca cega -> Efectivament l’idealisme de le utopies irrealitzables pot contribuïr pecisament a crear l’efecte contrari: la corarrevolució per passivitat!

    Aita-> Enten que no votis a qui no et sentis representat… simplemnt vota contra qui odies!

    Txomin-> El PP pactará amb CIU de carrer!! Si cal farà a Duran Vicepresident Primer i retirarà el recurs al Estatut!


  19. Jo també aniré a votar, encara que sigui, com dius amb una pinça al nas però tenim que anar.
    Una abraçada


  20. vale que potser no estic tan a l’altura xro merci x ignorar-me =)


  21. Lidia-> I’M ZORRY! AHAHA Doncs res, només dir-te que a mi aquest lema del PSC m’ha agradat molt més que el de “Si tu vas somos más” (si tu vas a on? somos más que? ricos? gilipollas?)
    El PSC fa ben fet de cridar “que ve el PP” ja que la seva millor arma electoral és, precisament, que ells son els unics que poden impedir un Rajoy president. Votar amb odi? bueno, no em sembla mamalment! Aquells ue a part del odi busquin projectes, sempre tenen ICV!


  22. jajaja! perdonat!


  23. […] un sobre en una urna. Sens dubte serà la opció guanyadora per golejada. – No serveix per res, com ja vaig dir aquí, i dona la raó als punkis calimotxeros, els nihilistes conspiranoics i altres freaks […]



Deixa un comentari